Vynova ontvangt 2.000 bezoekers tijdens opendeurdag in Tessenderlo

Chemiebedrijf Vynova heeft op haar productiesite in Tessenderlo 2.000 bezoekers ontvangen voor een unieke blik achter de schermen. De opendeurdag vond plaats op zondag 14 mei in het kader van het essenscia ontdekkingsweekend van de chemie en life sciences.

Vynova verlaagt CO2-uitstoot in Tessenderlo met stoomketels op waterstof

Chemiebedrijf Vynova heeft op haar vestiging in Tessenderlo een innovatieve stoomketelinstallatie in gebruik genomen die op waterstof loopt. Tegen het einde van dit jaar installeert het bedrijf een tweede, identieke stoomketel. Dankzij beide ketels verlaagt Vynova de CO2-uitstoot van haar productiesite met 10.000 ton per jaar. Het gaat in totaal om een investering van meer dan 8 miljoen euro.

Een halve eeuw PVC- en MVC-productie in Beek en Tessenderlo!

Vandaag exact 50 jaar geleden, tijdens de nachtshift van 24 februari 1972, produceerde onze site in Beek (Nederland) haar eerste PVC-batch. Een mijlpaal die onlosmakelijk verbonden is met onze MVC-fabriek in Tessenderlo (België), waar we het MVC (monovinylchloride) produceren dat in Beek wordt omgezet naar PVC.

Jaarlijkse onderhoudsstop bij Vynova Belgium van start

Op donderdag 24 februari start bij Vynova Belgium NV de jaarlijkse onderhoudsstop, die loopt tot begin april. Er vinden inspectie- en onderhoudswerken plaats aan een groot deel van de installaties waardoor een belangrijk deel van de site op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo wordt stilgelegd.

Vynova Belgium schenkt 5.000 euro aan slachtoffers van watersnood

Chemiebedrijf Vynova Belgium uit Tessenderlo heeft 5.000 euro geschonken aan de slachtoffers van de recente watersnoodramp in het oosten van ons land. De donatie gaat naar de lokale vzw W4D, die het geld zal inzetten om verwoeste kleuterklassen in Pepinster opnieuw bruikbaar te maken en in te richten.

Vynova Belgium en Valtris zamelen meer dan 5.000 euro in voor Stichting tegen Kanker

Vynova Belgium heeft, samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium, 5.142 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De inzamelactie was gekoppeld aan een reeks sportieve uitdagingen om de medewerkers van beide bedrijven aan te sporen om te blijven bewegen.

Vynova en Callens bouwen een state of the art waterstof gestookte stoomketelinstallatie

De Callens-groep, thermisch specialist uit Waregem, zal voor chemiebedrijf Vynova een duurzame en flexibel inzetbare stoomketelinstallatie bouwen die met waterstof aangedreven wordt. Waterstof, een energiedrager die een belangrijke rol zal spelen in onze mondiale energietransitie, is één van de bijproducten die Vynova op haar site in Tessenderlo opwekt. De aangemaakte stoom zal Vynova in haar productieprocessen inzetten, onder meer om producten verder te zuiveren.

Vynova Belgium start jaarlijkse onderhoudsstop

Op maandag 3 mei start bij Vynova Belgium NV de jaarlijkse onderhoudsstop, die loopt tot en met vrijdag 30 mei. Er vinden inspectie- en onderhoudswerken plaats aan een groot deel van de installaties waardoor een belangrijk deel van de site op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo wordt stilgelegd.

Vynova Belgium en Valtris schenken meer dan 2.600 euro aan Levensloop Tessenderlo voor strijd tegen kanker

Vynova Belgium heeft, samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium, meer dan 2.600 euro geschonken aan het goede doel Levensloop Tessenderlo. De gift gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker. Hiermee financiert de stichting het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, preventiecampagnes en de sociale begeleiding van iedereen die door kanker wordt getroffen.

Vynova Belgium start uitzonderlijke onderhoudsstop

Op maandag 5 oktober start bij Vynova Belgium NV een uitzonderlijke onderhoudsstop, die loopt tot en met vrijdag 23 oktober. Er worden inspectie- en onderhoudswerken gepland aan de ethyleenleiding naar de site op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo. Hierdoor moeten ook alle productie-installaties van Vynova en de andere bedrijven op de site, Valtris AO Belgium en Tessenderlo Group, worden stilgelegd.

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS