Vynova zet restwarmte in en verlaagt energieverbruik en CO2-uitstoot in Tessenderlo

Chemiebedrijf Vynova heeft op haar vestiging in Tessenderlo een nieuwe installatie in gebruik genomen die restwarmte inzet voor de productie van stoom. Dankzij dit project zal het energieverbruik en de CO2-uitstoot van de productiesite gevoelig dalen. Het project is goed voor een investering van 6 miljoen euro.

Leerlingen basisschool De Sterre worden bij Vynova laborant voor een dag

Op 9 januari ontving Vynova in Tessenderlo de leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Sterre uit Ham. De leerlingen kregen er een rondleiding in het centrale laboratorium van het chemiebedrijf en staken de handen uit de mouwen tijdens een aantal doe-activiteiten en proefjes. Zo wil Vynova haar steentje bijdragen om technologie en wetenschap aantrekkelijker te maken voor kinderen en in het bijzonder meisjes.

Vynova Belgium zamelt meer dan 6.750 euro in voor de strijd tegen kanker

Het afgelopen weekend nam Vynova Belgium voor de vierde keer op een rij deel aan Levensloop Tessenderlo. Meer dan 90 wandelaars, lopers en fietsers van Vynova gaven gedurende 24 uur het beste van zichzelf voor het goede doel. Samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium zamelde Vynova al meer dan 6.750 euro in voor de Stichting tegen Kanker, een bedrag dat de komende weken nog zal stijgen.

Vynova zet volop in op duaal leren

Dit schooljaar volgen 23 leerlingen van het Technisch Heilig Hart Instituut (THHI) in Tessenderlo een duaal leertraject bij Vynova. Daarbij combineren ze leren op school met leren op de werkplek. Zo zetten ze hun theoretische kennis meteen om in de praktijk: een win-winsituatie voor de leerlingen, de school en Vynova!

Academie voor beeldende kunsten bedankt Vynova met schilderij

Eind juni organiseerde de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder een kunsttentoonstelling in de gebouwen van Vynova in Tessenderlo. Uit dank voor de geslaagde samenwerking schonken de academie en het gemeentebestuur van Tessenderlo nu een kunstwerk aan Vynova.

Levensloop Tessenderlo: Vynova Belgium zamelt meer dan 6.400 euro in voor Stichting tegen Kanker

Het afgelopen weekend nam Vynova Belgium voor de derde keer op een rij deel aan Levensloop Tessenderlo. Meer dan 90 wandelaars, lopers en fietsers van Vynova gaven gedurende 24 uur het beste van zichzelf voor het goede doel. Samen met de naburige bedrijven Valtris AO Belgium en Tessenderlo Kerley Ham zamelde Vynova al meer dan 6.400 euro in voor de Stichting tegen Kanker, een bedrag dat de komende weken nog zal stijgen.

Vynova investeert meer dan 100 miljoen euro in Tessenderlo

Op de site van Vynova Belgium in Tessenderlo werd op 20 september een nieuwe installatie voor de productie van kaliumhydroxide (KOH) in gebruik genomen. Met deze nieuwe technologie wordt de productie duurzamer en efficiënter. De investering verankert verder de lokale toekomst van Vynova in Tessenderlo, waar momenteel al meer dan 540 medewerkers actief zijn. Zowel minister Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie, als federaal vicepremier Kris Peeters waren aanwezig op de officiële opening.

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS