Vynova Belgium schenkt 5.000 euro aan slachtoffers van watersnood

Chemiebedrijf Vynova Belgium uit Tessenderlo heeft 5.000 euro geschonken aan de slachtoffers van de recente watersnoodramp in het oosten van ons land. De donatie gaat naar de lokale vzw W4D, die het geld zal inzetten om verwoeste kleuterklassen in Pepinster opnieuw bruikbaar te maken en in te richten.

Vynova Belgium en Valtris zamelen meer dan 5.000 euro in voor Stichting tegen Kanker

Vynova Belgium heeft, samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium, 5.142 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De inzamelactie was gekoppeld aan een reeks sportieve uitdagingen om de medewerkers van beide bedrijven aan te sporen om te blijven bewegen.

Vynova en Callens bouwen een state of the art waterstof gestookte stoomketelinstallatie

De Callens-groep, thermisch specialist uit Waregem, zal voor chemiebedrijf Vynova een duurzame en flexibel inzetbare stoomketelinstallatie bouwen die met waterstof aangedreven wordt. Waterstof, een energiedrager die een belangrijke rol zal spelen in onze mondiale energietransitie, is één van de bijproducten die Vynova op haar site in Tessenderlo opwekt. De aangemaakte stoom zal Vynova in haar productieprocessen inzetten, onder meer om producten verder te zuiveren.

Vynova Belgium start jaarlijkse onderhoudsstop

Op maandag 3 mei start bij Vynova Belgium NV de jaarlijkse onderhoudsstop, die loopt tot en met vrijdag 30 mei. Er vinden inspectie- en onderhoudswerken plaats aan een groot deel van de installaties waardoor een belangrijk deel van de site op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo wordt stilgelegd.

Vynova Belgium en Valtris schenken meer dan 2.600 euro aan Levensloop Tessenderlo voor strijd tegen kanker

Vynova Belgium heeft, samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium, meer dan 2.600 euro geschonken aan het goede doel Levensloop Tessenderlo. De gift gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker. Hiermee financiert de stichting het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, preventiecampagnes en de sociale begeleiding van iedereen die door kanker wordt getroffen.

Vynova Belgium start uitzonderlijke onderhoudsstop

Op maandag 5 oktober start bij Vynova Belgium NV een uitzonderlijke onderhoudsstop, die loopt tot en met vrijdag 23 oktober. Er worden inspectie- en onderhoudswerken gepland aan de ethyleenleiding naar de site op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo. Hierdoor moeten ook alle productie-installaties van Vynova en de andere bedrijven op de site, Valtris AO Belgium en Tessenderlo Group, worden stilgelegd.

Vynova zet restwarmte in en verlaagt energieverbruik en CO2-uitstoot in Tessenderlo

Chemiebedrijf Vynova heeft op haar vestiging in Tessenderlo een nieuwe installatie in gebruik genomen die restwarmte inzet voor de productie van stoom. Dankzij dit project zal het energieverbruik en de CO2-uitstoot van de productiesite gevoelig dalen. Het project is goed voor een investering van 6 miljoen euro.

Leerlingen basisschool De Sterre worden bij Vynova laborant voor een dag

Op 9 januari ontving Vynova in Tessenderlo de leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Sterre uit Ham. De leerlingen kregen er een rondleiding in het centrale laboratorium van het chemiebedrijf en staken de handen uit de mouwen tijdens een aantal doe-activiteiten en proefjes. Zo wil Vynova haar steentje bijdragen om technologie en wetenschap aantrekkelijker te maken voor kinderen en in het bijzonder meisjes.

Vynova Belgium zamelt meer dan 6.750 euro in voor de strijd tegen kanker

Het afgelopen weekend nam Vynova Belgium voor de vierde keer op een rij deel aan Levensloop Tessenderlo. Meer dan 90 wandelaars, lopers en fietsers van Vynova gaven gedurende 24 uur het beste van zichzelf voor het goede doel. Samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium zamelde Vynova al meer dan 6.750 euro in voor de Stichting tegen Kanker, een bedrag dat de komende weken nog zal stijgen.

Vynova zet volop in op duaal leren

Dit schooljaar volgen 23 leerlingen van het Technisch Heilig Hart Instituut (THHI) in Tessenderlo een duaal leertraject bij Vynova. Daarbij combineren ze leren op school met leren op de werkplek. Zo zetten ze hun theoretische kennis meteen om in de praktijk: een win-winsituatie voor de leerlingen, de school en Vynova!

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS