Vynova ontvangt 2.000 bezoekers tijdens opendeurdag in Tessenderlo

Chemiebedrijf Vynova heeft op haar productiesite in Tessenderlo 2.000 bezoekers ontvangen voor een unieke blik achter de schermen. De opendeurdag vond plaats op zondag 14 mei in het kader van het essenscia ontdekkingsweekend van de chemie en life sciences.

Vynova_opendeurdag_02_800px

Aan de hand van een gegidste rondleiding, verschillende infopaviljoenen en doe-activiteiten kon het grote publiek kennis maken met de Limburgse chemiegroep. Zo kwamen omwonenden en andere geïnteresseerden er meer te weten over het productieproces en de belangrijke duurzaamheidsinvesteringen van Vynova in Tessenderlo.

Steeds energiezuiniger
“Sinds onze site in 2015 deel werd van Vynova, hebben we in Tessenderlo meer dan 250 miljoen euro geïnvesteerd om onze activiteiten verder lokaal te verankeren en onze productieprocessen steeds efficiënter, energiezuiniger en met minder uitstoot te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan stoomketels op waterstof, een state-of-the-art warmterecuperatie-eenheid of een geavanceerde installatie voor de productie van ultrazuiver proceswater. Die konden de bezoekers vandaag zelf ontdekken,” zegt Site Manager Dimitri Wouters.

Vynova_opendeurdag_06_800pxVan bloedzakjes tot chocolade
Vynova maakt in Tessenderlo tussenproducten voor PVC, een duurzame en veelzijdige kunststof die onder meer gebruikt wordt om raamprofielen, vloerbekleding en waterleidingen te maken, maar ook in medische toepassingen zoals bloedzakjes en beademingsmaskers. Daarnaast produceert Vynova in Tessenderlo ook basischemicaliën voor een brede waaier aan toepassingen, bijvoorbeeld om chocolade te maken, voor waterzuivering of voor de productie van geneesmiddelen. In een speciaal ingericht tentoonstellingspaviljoen werden de bezoekers ondergedompeld in deze vele toepassingen die ons dagelijkse leven aangenamer, gezonder, smakelijker en duurzamer maken.

Jongeren warm maken voor wetenschap
De opendeurdag was ook de ideale gelegenheid om de verschillende carrièremogelijkheden bij Vynova in de kijker te zetten en jongeren warm te maken voor wetenschap en een job in de chemie. “Wij zijn voortdurend op zoek naar talent om ons te versterken, bijvoorbeeld als procesoperator, onderhoudstechnicus, laborant of ingenieur in diverse disciplines, maar ook voor ondersteunende diensten. Zo spelen we al enkele jaren een voortrekkersrol in duaal leren, dat leren op school en op de werkplek combineert, en duaal lesgeven, waarbij Vynova-medewerkers deeltijds voor de klas staan om hun praktijkervaring door te geven,” besluit Dimitri Wouters.

Download persfoto's in hoge resolutie

Over Vynova
Vynova is een toonaangevende Europese producent van PVC en chlooralkali-producten. Onze producten spelen een essentiële rol bij het vervaardigen van talrijke industriële producten en consumentengoederen die onze levenskwaliteit verbeteren. Met productievestigingen in vijf landen en meer dan 1.275 toegewijde medewerkers, haalden we in 2022 een jaaromzet van 1,8 miljard euro.
Vynova werd opgericht in 2015 en is het chloorvinyl-platform van de International Chemical Investors Group (ICIG). Ons productaanbod omvat onder meer verschillende soorten suspensie-PVC (S-PVC), kaliumhydroxide (KOH) en andere kaliumderivaten, natriumhydroxide (NaOH) en natriumhypochloriet (NaOCl).
Voor meer informatie: www.vynova-group.com.
  

Over Vynova Belgium
Vynova Belgium, gevestigd in Tessenderlo, is de grootste productievestiging van Vynova Group. Met een geschiedenis die meer dan 100 jaar teruggaat en 600 toegewijde medewerkers is het chemiebedrijf vandaag de tweede grootste onderneming van Limburg (naar omzet gemeten) en één de belangrijkste werkgevers van de regio.

Voor meer informatie: www.vynova-group.com/nl/sites/tessenderlo.

<EINDE PERSBERICHT>

Contact:
Yannick Brusselmans
Group Communication Manager
GSM: +32 479 32 34 99
E-mail: yannick.brusselmans@vynova-group.com  

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS