Jaarlijkse onderhoudsstop bij Vynova Belgium eind september van start

Op maandag 25 september start bij Vynova Belgium NV de jaarlijkse onderhoudsstop, die loopt tot en met de derde week van oktober. Er vinden inspectie- en onderhoudswerken plaats aan een groot deel van de installaties waardoor een belangrijk deel van de site op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo wordt stilgelegd.

Vynova_46895_small-1


Tijdens de stilstand worden uitgebreide inspecties en onderhoudswerken uitgevoerd en worden ook enkele projecten uitgevoerd om de installaties verder te optimaliseren.

Om al deze onderhoudswerken tijdig en veilig uit te voeren, doet de site beroep op gespecialiseerde onderhoudsbedrijven. Dit kan een impact hebben op de verkeersdrukte op de Heilig Hartlaan. Zo zal er meer zwaar verkeer van grote hijskranen en zware vrachtwagens zijn. Om de impact van het verkeer aan de hoofdingang van de site te beperken, werd een tijdelijke bijkomende parking voorzien op onze terreinen tegenover de brandweerkazerne aan de Heilig Hartlaan.

Op 15 september start Vynova met het stelselmatig uit dienst nemen van de installaties. De laatste delen van de fabriek zullen eind oktober opnieuw operationeel zijn.

Het stoppen en starten van de installaties kan gepaard gaan met beperkte lokale hinder. Een voorbeeld hiervan is een verhoogde activiteit van onze fakkel (fellere vlam, frequenter). Fakkelen is een proces om gassen te verbranden die niet in een fabriek kunnen worden verwerkt. Daarmee wordt vermeden dat deze gassen in het milieu terechtkomen. Meer activiteit van onze fakkel betekent dat we onze installaties op een veilige manier aan het stoppen zijn en niet dat er een probleem of een gevaar is op de site.

Elk bedrijf op de site doet al het mogelijke om elke vorm van hinder naar de omgeving toe te voorkomen. De meest lawaaierige werken zullen overdag plaatsvinden.

Bij vragen of klachten over de werkzaamheden, kunt u terecht op het algemeen nummer van Vynova: 013/61 23 00.

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS