Academie voor beeldende kunsten bedankt Vynova met schilderij

Eind juni organiseerde de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder een kunsttentoonstelling in de gebouwen van Vynova in Tessenderlo. Uit dank voor de geslaagde samenwerking schonken de academie en het gemeentebestuur van Tessenderlo nu een kunstwerk aan Vynova.

Het geschonken schilderij is van de hand van Fabienne Theuwissen, zelf één van de studenten aan de academie. Zij overhandigde het kunstwerk in aanwezigheid van Marijcke Lecok, directeur van de academie, en Alies Smeets, schepen van cultuur en academies van Tessenderlo.

painting_900px
V.l.n.r.: Marijcke Lecok, Fabienne Theuwissen, Dimitri Wouters en Alies Smeets

“Bij Vynova ondersteunen we het lokale verenigingsleven graag. We stelden dus met plezier onze gebouwen ter beschikking van zoveel lokaal kunsttalent. Ook dit schilderij krijgt een mooie plek in ons hoofdkantoor”, zegt Dimitri Wouters, Site Manager van Vynova Belgium.

Schepen Alies Smeets voegt daaraan toe: “Vanuit het gemeentebestuur van Tessenderlo zijn we Vynova erg dankbaar voor hun medewerking. Dit is een voorbeeld van een mooie samenwerking tussen een bedrijf en de cultuursector.”

De expo vond eind juni plaats in het oude administratieve hoofdgebouw van Vynova in Tessenderlo. De eindejaarsstudenten hogere en specialisatiegraad presenteerden er tijdens twee weekends tekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen, foto’s en grafisch werk waarmee zij afstudeerden aan de academie.

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS