Leerlingen basisschool De Sterre worden bij Vynova laborant voor een dag

Op 9 januari ontving Vynova in Tessenderlo de leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Sterre uit Ham. De leerlingen kregen er een rondleiding in het centrale laboratorium van het chemiebedrijf en staken de handen uit de mouwen tijdens een aantal doe-activiteiten en proefjes. Zo wil Vynova haar steentje bijdragen om technologie en wetenschap aantrekkelijker te maken voor kinderen en in het bijzonder meisjes.

DSC_0743_PH_1200

De workshop is een initiatief van de Techniek- en WetenschapsAcademie van hogeschool UCLL. Die biedt jongeren vanaf vijf jaar de kans om hun interesse voor techniek en/of wetenschap op een creatieve manier te botvieren. Zo organiseren ze workshops voor kinderen, jongeren, leraren en ouders, al dan niet in schoolverband.

“Als chemiebedrijf willen we bij Vynova zoveel mogelijk leerlingen en studenten, en zeker en vast ook meisjes, warm maken voor STEM-studies. In ons labo is meer dan de helft van de leidinggevenden een vrouw en dat willen we in de toekomst in het hele bedrijf alleen maar versterken. Technologie en wetenschap vormen de basis van onze activiteiten en we werken dus graag mee aan initiatieven om de interesse voor chemie en wetenschap aan te wakkeren. De leerlingen kunnen hier via proefjes zelf ondervinden welke leuke en interessante dingen je met wetenschap kan doen,” zegt Ludo Verdegem, Lab Manager bij Vynova.

DSC_0777_PH_1200

Girl Power

“De workshop van vandaag is onderdeel van ons programma Girl Power / Girls and Technology”, zegt educatief medewerker Dries Grosseels van de Techniek- en WetenschapsAcademie. “Samen met het Technisch Heilig-Hartinstituut van Tessenderlo, AP Hogeschool Antwerpen en de Finse Universiteit Oulu, ontwikkelden we een reeks workshops voor kinderen die we geven in combinatie met een bedrijfsbezoek, zoals hier bij Vynova. We meten daarvan het effect op de kinderen om zo na te gaan hoe we door workshops technologie aantrekkelijker kunnen maken voor meisjes,” aldus Grosseels.

“Daarnaast organiseren we ook op vaste locaties in Vlaanderen naschoolse activiteiten en kampen rond wetenschap voor kinderen en jongeren. Voor de regio Tessenderlo/Ham vinden deze in cultuurhuis De Griffel in Tessenderlo plaats”, legt Grosseels uit.

Meer informatie vind je op de website van de Techniek- en WetenschapsAcademie.

NIEUWS OVER VYNOVA BELGIUM

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Tessenderlo.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Belgium? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS