Vynova geeft masterclass tijdens drukbezochte Dag van de Chemie op Chemelot

2.500 enthousiaste bezoekers hebben op zaterdag 6 oktober het chemiepark Chemelot bezocht tijdens de Dag van de Chemie. Ook Vynova Beek, gevestigd op Chemelot, nam deel aan de open dag en gaf er een masterclass over het duurzaamheidsinitiatief Operation Clean Sweep.

open_dag_chemelot_2Operation Clean Sweep is een programma dat nul emissie beoogt van kunststof korrels en poeder naar het milieu, een belofte die ook door Vynova werd ondertekend. Tijdens een masterclass lichtte Product Quality Engineer Robert Schreurs toe hoe Vynova het Operation Clean Sweep-programma in vijf stappen invoert en wat dit betekent voor Chemelot als geheel.

Chemie in ons dagelijks leven

open_dag_chemelot_1Naast de masterclasses, konden de bezoekers van de open dag ook een tour met de bus maken over het uitgestrekte Chemelot-terrein. Verder kregen ze aan de hand van experience rooms, een bezoek aan de bedrijfsbrandweer, een lab-tour en nog veel meer activiteiten een blik achter de schermen van wat er op Chemelot gebeurt en wat chemie betekent voor ons dagelijks leven.

Zonder dat je je daarvan bewust bent krijg je namelijk elke dag opnieuw te maken met producten die op Chemelot worden geproduceerd. Zo wordt de PVC-hars die Vynova Beek produceert onder meer gebruikt in de bouwsector, de medische wereld, de automobielindustrie en voor de vervaardiging van allerhande consumentenproducten. Producten die worden gemaakt van onze PVC-hars brengen zo water en licht in onze huizen, verhogen ons comfort én verlagen tegelijk het energieverbruik, en verbeteren onze levenskwaliteit.

De open dag slaagde er ook in om heel wat jongeren aan te trekken. Eén op drie bezoekers was tussen 10 en 20 jaar oud.

NIEUWS OVER VYNOVA BEEK

Hier lees je het laatste nieuws over onze site in Beek.

MEEST RECENTE NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je vragen over Vynova Beek? Contacteer ons via ons online formulier en wij zullen je spoedig een antwoord sturen.

CONTACTEER ONS