Mechanieker-Brandweercommandant

Over Vynova Group

Vynova is een toonaangevende Europese producent van chlooralkali-producten en PVC. Met zes productievestigingen en 1.500 toegewijde medewerkers, halen we een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro. Hoewel we een jong bedrijf zijn, kunnen we voortbouwen op tientallen jaren ervaring als onderdeel van grote internationale chemiegroepen. Bij Vynova streven we naar een respectvolle, aangename werkomgeving en staan we voor een cultuur van continue verbetering en persoonlijke ontwikkeling.


Functie

Als Mechanieker voer je herstel- en montagewerkzaamheden uit op de MVC-afdeling. Dit behelst o.a. het vervangen, onderhouden en herstellen van diverse productieapparaten zoals afsluiters, pompen, ventilatoren, warmtewisselaars, compressoren, veiligheidskleppen en vlamdovers. Je voert daarnaast licht machinaal werk uit zoals boren en slijpen. Preventieve mechanische onderhoudstaken behoren ook tot je takenpakket. Je brengt mondeling en schriftelijk verslag uit over abnormaliteiten, herstellingen, uitgevoerde werken, revisies en inspecties.

Als Postenmechanieker voer je herstel- en kleine montagewerkzaamheden uit op alle afdelingen. Dit omvat o.a. het afpannen van processystemen, het vervangen van kleinere appendages, het reinigen van filters, enz.

Als Brandweercommandant coördineer je en stuur je de volledige interventieploeg van Vynova Belgium, tijdens een interventie. Je neemt hierin het voortouw en legt hiertoe ook de nodige contacten met de betrokken afdeling en het crisiscentrum. Je beslist of externe hulp (openbare brandweer), bij grootschalige interventies, nodig is. Je staat in voor de samenwerking met de externe hulpdiensten. Je neemt deel aan de intern en extern georganiseerde trainingen. Je rapporteert na een interventie en zorgt ervoor dat het gebruikte materiaal terug in orde wordt gebracht. Verder sta je in voor het toedienen van de eerste zorgen bij ongevallen (EHBO).

Het betreft een functie in dagdienst en je bent bereid om mee te draaien in de wachtdienstregeling, dit 8 tot 9 weken per jaar.

Als vervangend Postenmechanieker vervang je, bij verlof of ziekte, 1 van de vaste Postenmechaniekers die werken in een 6-ploegensysteem.

Je rapporteert in deze functie aan de Meestergast Mechaniekers MVC.

Tijdens je opleidingsfase (+/- 1 jaar) werk je aanvankelijk voornamelijk in dagdienst waarna je meer en meer in de ploegen gaat meelopen om ook de functie van Postenmechanieker onder de knie te krijgen.

Op termijn is er eventueel een mogelijkheid om door te groeien naar de functie van vaste Postenmechanieker.

 


Profiel:

 • Je beschikt over een diploma technisch secundair onderwijs of een Bachelor diploma in de richting mechanica of elektromechanica.
 • Je bent veiligheidsbewust, draagt een sterke veiligheidshouding uit en kan op een constructieve wijze medewerkers hierop bijsturen.
 • Ervaring met montagetechnieken, aanslaan van lasten, hijstechnieken, basiskennis van pompen en lagers is een pluspunt.
 • Je bent iemand die leergierig is, zelfstandig kan werken, analytisch kan denken maar tevens over een goede teamgeest beschikt.
 • In je rol als brandweercommandant ben je stressbestendig en je beschikt over voldoende communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten.
 • Je bent bereid om opleidingen te volgen om lid te worden van de interne brandweer
 • Kandidaten mogen geen hoogtevrees hebben, geen angst in een besloten ruimte en zijn bereid om te werken met gasmasker, persluchtmasker en veiligheidsgordel.
 • Je beschikt over een certificaat voor werken met een heftruck en hoogwerker of bent bereid om deze certificaten te halen.
 • Je beschikt over een vrachtwagen rijbewijs (C) of bent bereid dit te halen.
 • Je hebt interesse in brandbestrijding en interventies. Ervaring als brandweerman is een pluspunt.

Wij bieden: 

 •     Een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief. 
 •     Uitgebreide begeleiding op de werkvloer en verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. 
 •     Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen. 

Contact:

Heb je interesse in deze functie? Aarzel dan niet en stel je kandidaat via www.vynova-group.com

Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij Roel Fransen op het nummer +32 (0)13 610 286.